Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розроблений законопроект про удосконалення держнагляду

4 липня 2013, 12:16
143
0
Реклама

Держпідприємництва виконало доручення Президента і розробило законопроект про удосконалення державного нагляду (контролю) (проект від 02.07.2013 р.).

З цією метою пропонується виключити з ХКУ перелік сфер господарської діяльності, в яких держава здійснює контроль і нагляд, і перенаправити це питання на Закон про держнагляд, в який внести наступні зміни.

Удосконалити терміни "державний нагляд (контроль) ", "треті особи".

Визначити перелік органів держнагляду і сфери їх контролю, скоротити перелік стосунків, пов'язаних із здійсненням держнагляду, на які не поширюється дія Закону про держнагляд.

Передбачити:

- обов'язкове розміщення на сайтах органів держнагляду нормативно-правових актів, дотримання яких перевіряється при здійсненні заходів контролю, і заборона перевіряти дотримання тих вимог, до яких не забезпечений вільний і безкоштовний доступ суб'єктів господарювання;

- проведення комплексної планової перевірки суб'єкта господарювання впродовж календарного року спільно з усіма уповноваженими органами держнагляду;

- затвердження КМУ порядку формування і виконання планів проведення комплексних заходів держнагляду;

- обнародування планів проведення комплексних заходів держнагляду на сайті уповноваженого органу і на сайтах органів держнагляду до 20 грудня року, передування плановому;

- виключення з переліку підстав для проведення позапланових заходів держнагляду звернень юрособ і безпідставних звернень фізосіб.

Крім того, відміняється Закон про особливості здійснення держнагляду відносно фізосіб-підприємців і юрособ, що застосовують спрощену систему оподаткування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини