Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлений порядок проведення камеральных перевірок податкової звітності

24 липня 2013, 12:29
223
0
Реклама

Миндоходов затверджені методичні рекомендації по організації і проведенню камеральных перевірок податкової звітності платників податків, окрім перевірок декларації про майнове положення і прибутки і декларацію платника єдиного податку - фізичної особи (наказ від 14.06.2013 р. № 165).

Рекомендації містять алгоритм організації і проведення камеральных (електронних) перевірок податкової звітності платників (окрім фізосіб, що не є суб'єктами господарювання), особливості проведення таких перевірок звітності по ПДВ, податку на прибуток підприємств, податку на нерухомість, НДФЛ (форма № 1ДФ) і порядок зіставлення цих рядків декларації по податку на прибуток підприємства з даними інших форм звітності.

У зв'язку з цим скасовані:

- Методрекомендации по взаємодії органів податкової служби при проведенні перевірок декларацій по ПДВ з урахуванням розшифровок податкових зобов'язань і податкового кредиту в розрізі контрагентів і Методрекомендации по проведенню камеральных перевірок звітності по ПДВ;

- Регламент комплексного відробітку сум податкового кредиту по ПДВ (порядки відбору платників ПДВ, які допускають різке збільшення податкового кредиту, і відробітки таких платників);

- Зразковий порядок проведення камеральной перевірки і здійснення контролю за стягуванням податку на прибуток і Порядок проведення камеральной перевірки декларації по податку на прибуток.

Передбачено, що камеральная перевірка:

- даних, заявлених в звітності, - проводиться впродовж 30 календарних днів (якщо інше не передбачене НКУ), що йдуть за граничним терміном отримання такої звітності;

- звітності по ПДВ автоматичних возмещенцев - проводиться впродовж 20 календарних днів, що йдуть за граничним терміном представлення декларації, з урахуванням вимог наказу № 522.

Перевірки можуть проводитися двома способами:

- в електронному вигляді;

- шляхом зіставлення цих програмних продуктів, результатів автоматизованого контролю податкової звітності, інформації з інших джерел.

З 01.01.2014 р. діятиме порядок представлення податкової звітності з використанням електронного кабінету платника податків :

1) платником здійснюється авторизація за допомогою особистого електронного ключа, заповнюються показники звітності і застосовується електронний цифровий підпис;

2) система відразу перевіряє правильність показників звітності і видає повідомлення про прийом звітності;

3) при виявленні системою помилки в звітності платник не зможе зареєструвати звітність без виправлення помилок.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини