Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минсоцполитики роз'яснило порядок числення середньої заробітної плати для розрахунку лікарняних

27 серпня 2013, 13:24
156
0
Реклама

Минсоцполитики розглянуло особливості застосування пропорційного розподілу при численні среднедневной заробітної плати для розрахунку посібника у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності (лист від 20.06.2013 р. № 333/18/99-13).

При численні середньої заробітної плати для розрахунку посібника з тимчасової непрацездатності враховується заробітна плата в розмірі, в якому вона була нарахована, і на яку був нарахований єдиний внесок, а також враховуються фактично відпрацьовані дні в цих місяцях.

Якщо нарахування заробітної плати здійснюється за попередній період, зокрема у зв'язку з уточненням кількості відпрацьованого часу, виявленням помилок, вони включаються в заробітну плату того місяця, в якому були здійснені нарахування.

Середня заробітна плата застрахованої особи обчислюється виходячи з нарахованої заробітної плати по видах виплат, що включають основну і додаткову заробітну плату, інші заохочувальні і компенсаційні виплати (у тому числі в натуральній формі).

Розрахунковим періодом, за який обчислюється середня заробітна плата для розрахунку страхових виплат, є період роботи по останньому основному місцю роботи перед настанням страхового випадку, впродовж якого застрахована особа працювала і сплачувала страхові внески або за нього сплачувалися страхові внески. Таким періодом є останні шість календарних місяців (з першого до першого числа), передуючих місяцю, в якому настав страховий випадок.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини