Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бюджетникам визначили розмір оплати праці за час простою на період воєнного стану

Реклама

В умовах воєнного стану Уряд надав право керівникам державних органів, підприємств, установ та організацій, які фінансуються або дотуються з бюджету, до припинення чи скасування воєнного стану в Україні в межах фонду зарплати, передбаченого у кошторисі, самостійно визначати розмір оплати часу простою працівників, але не нижче від двох третин тарифної ставки встановленого працівникові тарифного розряду (посадового окладу).

Це передбачено у п. 1 постанови КМУ від 07.03.2022 р. № 221.

Також рекомендовано керівникам органів місцевого самоврядування застосовувати положення пункту 1 цієї постанови та здійснювати його виконання в межах фондів зарплати, передбачених у кошторисах відповідних органів, підприємств, установ та організацій.

Таким чином, працівники бюджетних закладів, де оголошено простій через воєнний стан, гарантовано отримуватимуть не менше 2/3 посадового окладу (тарифної ставки). Якщо ж фонд оплати праці дозволятиме виплачувати більшу суму зарплати, то бюджетний заклад може це здійснювати, а рішення залишається за керівником.

Кадровые и бухгалтерские вопросы, уплата налогов или релокация бизнеса - узнайте, как действовать от экспертов LIGA ZAKON по ссылке.

Оставьте комментарий
Войдите чтобы оставить комментарий
Войти
Подпишитесь на рассылку
Главные новости и аналитика для вас по будням
Похожие новости