Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Голова податкового комітет відреагував на критику із оподаткуванням Google, Facebook, Youtube

30 січня 2020, 10:25
587
1
Реклама

19.12.2019 р. голова комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики ВРУ Данило Гетманцев разом із іншими членами політичної партії "Слуга народу" ініціювали проект закону № 2634 про внесення змін до ПКУ щодо оподаткування ПДВ електронних послуг, що постачаються нерезидентами фізичним особам на митній території України.

За ним по-новому мають оподатковувати постачання електронних послуг.

Через місяць цей законопроект спричинив шквал новин у ЗМІ, що після його схвалення ПДВ у розмірі 20% платитимуть Google, Facebook, Youtube.

Голова профільного комітету відреагував на критику і розмістив пост у мережі Facebook.

Він підкреслює, що рекламні та інформаційні послуги, які надають резиденти всередині країни обкладаються ПДВ. Тож чому послуги, які надають світові гіганти у нас в країні не повинні оподатковуватися аналогічно? У чому ж тоді сенс пільгувати послуги нерезидентів?

І чому бюджет країни повинен відмовлятись від додаткових надходжень від оподаткування сервісів, ніяк не є товарами першої необхідності? Чому відмовлятися від механізму, який успішно діє в країнах ЄС, Туреччині, Норвегії, Швейцарії, Японії, ОАЕ та інших, і який, до слова, добровільно виконують самі компанії-платники?

Можливо, це когось сильно здивує, але вже зараз міжнародні корпорації повинні платити ПДВ з об'єкта. Причина - відсутність простого доступного механізму, який нардепи пропонують ввести - резюмував Д.Гетманцев.

Відслідковувати статус законопроектів та нормативних документів допоможе інформаційно-правова система ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини