Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фізособам-підприємцям на загальній системі слід перейти на нові книги прибутків і витрат

23 жовтня 2013, 16:38
267
0
Реклама

Миндоходов повідомилощо фізичні особи - підприємці на загальній системі оподаткування зобов'язані зареєструвати нові книги обліку прибутків і витрат за формою, яка набула чинності 18 жовтня 2013 року.

Для реєстрації паперової Книги її необхідно перед виставою в податковий орган по місцю обліку пронумерувати, прошнурувати і вказати на титульному аркуші: ПІБ, ідентифікаційний номер (серія і номер паспорта для принципово релігійних осіб), податкова адреса і, за наявності, реквізити свідоцтва про право на здійснення незалежної професійної діяльності.

Книга завіряється підписом керівника або заступника податкового органу і скріплюється друком.

Для реєстрації електронної Книги необхідно направити в податковий орган по місцю податкового обліку електронну заяву, підписану відповідними електронними ключами. Такий спосіб доступний для осіб, що мають посилені сертифікати відкритих ключів, сформованих АЦСК, і що уклали з податковим органом договір про визнання електронних документів.

Податковий орган реєструє заяву і впродовж 3 робочих днів формує і направляє повідомлення про реєстрацію Книги з вказівкою її реєстраційного номера і дати реєстрації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини