Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Представництва резидентів не звільняються від сплати НДФЛ

29 жовтня 2013, 17:24
185
0
Реклама

Миндоходов відмітило, що представництва резидентів, здійснююче представництво і захист інтересів юридичної особи, фінансовані такою юридичною особою і не одержуючі інших прибутків, окрім пасивних, не є платниками податку на прибуток і не представляють звітність по цьому податку.

При цьому вони не звільняються від сплати інших податків і зборів, зокрема НДФЛ.

Якщо відособлений підрозділ не уповноважено нараховувати (сплачувати) НДФЛ, за нього усі обов'язки податкового агента виконує юридична особа. Податок на прибутки, нарахований працівникам відособленого підрозділу, перераховується до місцевого бюджету по місцезнаходженню такого відособленого підрозділу.

Якщо відособлений підрозділ не уповноважено сплачувати жодного податку, воно все одно повинне знаходитися на обліку в податкових органах. Такі платники перебувають на обліку з ознакою того, що обов'язки податкового агента виконує головне підприємство, і підлягають зняттю з обліку тільки після їх закриття. Одночасно в податкових органах по місцезнаходженню відособленого підрозділу повинна знаходитися юридична особа по неосновному місцю обліку (лист від 17.06.2013 р. № 4986/6/99-99-18-05-01-15).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини