Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Миндоходов розглянуло нюанси коригування податкового кредиту при звільненні від ПДВ

4 листопада 2013, 14:01
224
0
Реклама

Миндоходов в ході розгляду питання про порядок коригування податкового кредиту у разі використання придбаних (імпортованих) товарів в звільнених від ПДВ операціях повідомило наступне.

На період виконання програм Глобального фонду боротьби з СНІДОМ, туберкульозом і малярією в Україні, звільняються від ПДВ операції з поставки в Україні товарів (окрім підакцизних) і послуг, оплачуваних за рахунок грантів, наданих відповідно до програм Фонду.

Підтвердженням звільнення від ПДВ таких операцій є довідка-підтвердження держслужби соцзаболеваний про те, що товари і послуги оплачуються за рахунок грантів.

Для отримання довідки подаються, зокрема, копії податкових накладних, виданих постачальником у рамках виконання відповідного договору.

Таким чином, згадане звільнення від ПДВ може бути застосоване виключно до операцій з поставки тих товарів (послуг), які перераховані в складених постачальником податкових накладних, прикладених до заяви про видачу довідки.

Якщо у видачі довідки надана обгрунтована відмова, то це є основою для донарахування сум ПДВ на вартість товарів (послуг), при постачанні яких був застосована пільга.

У разі використання товарів (послуг), по яких суми ПДВ раніше були включені в податковий кредит, в операціях, звільнених від оподаткування, на додаток до податкової накладної, складеної при постачанні звільненого від оподаткування товару (послуги), постачальником виписується додаткова податкова накладна на суму донарахованого податку.

Обидва екземпляри цієї податкової накладної залишаються у постачальника, а в полях ИНН і номери свідоцтва про реєстрацію платника ПДВ покупця проставляються нулі.

У верхній лівій частині оригіналу такої податкової накладної робиться позначка Х і вказується тип причини 09 - постачання для операцій, звільнених від обкладення ПДВ (лист від 07.10.2013 р. № 12634/6/99-99-19-04-02-15).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини