Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Айтишная пільга по податку на прибуток надається за заявою

5 листопада 2013, 11:57
205
0
Реклама

Миндоходов відмітило, що скористатися особливостями оподаткування суб'єктів індустрії програмної продукції (ИПП) може підприємство, яке впродовж попередніх чотирьох послідовних звітних кварталів відповідає чотирьом критеріям :

1) питома вага прибутків від здійснення видів діяльності у сфері ИПП складає не менше 70 % усіх прибутків. Цей показник розраховується в кожному з чотирьох звітних кварталів, передуючих кварталу, з якого вказаний суб'єкт припускає отримати право на використання особливостей оподаткування;

2) первинна вартість основних засобів і нематеріальних активів перевищує 50 розмірів мінімальної зарплати на 1 січня звітного року. У розрахунку цього критерію беруть участь суми первинної вартості основних засобів і нематеріальних активів, використовуваних в господарській діяльності платника;

3) у суб'єкта відсутній податковий борг;

4) відносно суб'єкта судом не прийнята постанова про визнання банкротом.

Критерії повинні дотримуватися на кінець кожного з чотирьох звітних кварталів.

Для отримання Свідоцтва про реєстрацію суб'єкта ИПП у свій податковий орган подається заява не пізніше чим за 30 календарних днів до початку кварталу, в якому планується отримати право на використання особливостей оподаткування.

Отже, основою для включення в Реєстр суб'єктів ИПП, які застосовують особливості оподаткування, являється подана заява і відповідність вищезгаданим критеріям в кожному з чотирьох звітних кварталів (лист від 04.09.2013 р. № 10464/6/99-99-19-03-02-15).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини