Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минсоцполитики роз'яснило нюанси розрахунку середньої зарплати для числення лікарняних

6 листопада 2013, 13:11
198
0
Реклама

Минсоцполитики відмітило, що розрахунковим періодом, за який обчислюється середня заробітна плата застрахованих осіб (включаючи осіб, працюючих неповний робочий день (робочий тиждень)) для числення суми лікарняних, є останні шість календарних місяців (з першого до першого числа), передуючі місяцю, в якому настав страховий випадок.

Якщо в розрахунковому періоді перед настанням страхового випадку застрахована особа не мала заробітку з поважних причин (тимчасова непрацездатність, відпустка по вагітності і пологам, відпустка по догляду за дитиною) або якщо страховий випадок настав в перший день роботи, середня заробітна плата визначається виходячи з місячної тарифної ставки (посадового окладу), встановленої працівникові на момент настання страхового випадку.

За відсутності заробітку в розрахунковому періоді среднедневная заробітна плата за один:

- календарний день визначається шляхом ділення тарифної ставки (посадового окладу) або її частини на середньомісячну кількість календарних днів (30,44);

- робочий день (година) - на середньомісячну кількість робочих днів (годинника), встановлену на підприємстві (у структурному підрозділі або по індивідуальному графіку роботи).

Середньомісячна кількість робочих днів (годинника) обчислюється шляхом ділення кількості робочих днів (годинника) по балансу робочого часу підприємства в розрахунковому періоді на кількість місяців розрахункового періоду (лист від 04.09.2013 р. № 478/18/99-13).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини