Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Контролюючий орган не зобов'язаний помилувати малозначних админнарушителей

18 листопада 2013, 17:26
184
0
Реклама

Миндоходов в ході розгляду питань відносно адміністративної відповідальності відмітило наступне.

1. Якщо особа зробила декілька адміністративних правопорушень, справи про яких одночасно розглядаються одним і тим же органом (посадовцем), стягнення накладається в межах санкції, встановленої за серйозніше правопорушення з числа досконалих. До основного стягнення в даному випадку може бути додано одно з додаткових стягнень, передбачених статтями про відповідальність за будь-яке з досконалих правопорушень.

2. Звільнення особи від адміністративної відповідальності у зв'язку з малозначністю досконалого ним правопорушення є не обов'язком, а правом уповноваженого органу, здійснюваним на стадії розгляду і дозволу справи про адміністративне правопорушення.

3. До адміністративних правопорушень, що мають разовий характер, відноситься наступна провина: несвоєчасне представлення декларацій, розрахунків, платіжних доручень на внесення платежів до бюджетів і державних цільових фондів і т. п. Так, днем здійснення правопорушення є останній день представлення декларації про прибутки в органи Миндоходов, подачі платіжних документів до установ банків про сплату податків, зборів і т. п.

При вирішенні питання про віднесення адміністративного правопорушення до того, що триває або разовому необхідно враховувати суть такого правопорушення (лист від 08.08.2013 р. № 9696/5/99-99-10-04-02-16/2857).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини