Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відлік терміну давності по підзвітній заборгованості починається на вимогу

20 листопада 2013, 17:11
359
0
Реклама

Миндоходов відмітило, що підприємство повинне відшкодовувати витрати, понесені працівником на господарські потреби підприємства або у відрядженні, відповідно до представленого звіту.

Проте законодавством не встановлений граничний термін виконання зобов'язання в частині повернення підприємством витрачених працівником засобів. У такому разі кредитор має право вимагати виконання зобов'язання у будь-який час, а боржник повинен виконати такий обов'язок в семиденний термін з дня пред'явлення вимоги.

Отже, якщо в колективному (трудовому) договорі термін для виплати підприємством компенсації підзвітних сум і витрат, понесених працівником на господарські потреби підприємства або на відрядження, до дня затвердження авансового звіту :

- прив'язаний, тоді відлік терміну позовної давності по заборгованості підприємства перед працівником починається з дня, що йде за днем затвердження такого звіту;

- не прив'язаний і іншої відправної точки немає, відлік терміну позовної давності не починається до тих пір, поки працівник не звернеться на підприємство з письмовою вимогою про повернення заборгованості. Термін давності у такому разі почне відлічуватися з восьмого дня з дати пред'явлення працівником вимоги (лист від 01.10.2013 р. № 4878/Т/99-99-17-02-01-14).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини