Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відпустка за свій рахунок надається тільки за згодою працівника

21 листопада 2013, 16:15
231
0
Реклама

Міносвіти відмітило, що працедавець не має права відправляти співробітника в неоплачувану відпустку без його на те згоди. Скористатися відпусткою без збереження заробітної плати - право працівника, яке він може реалізувати за власним бажанням. Отже, ніхто не може відправити працівника до відпустки без збереження заробітної плати без його згоди.

Нагляд за дотриманням законодавства про відпустки здійснюється центральним органом виконавчої влади, що реалізовує державну політику у сфері нагляду і контролю за дотриманням законодавства про працю, а також іншими уповноваженими на це державними органами.

Контроль за дотриманням законодавства про відпустки здійснюють у рамках своєї компетенції центральні і місцеві органи виконавчої влади і профспілкові органи.

Вищий нагляд за дотриманням і правильним застосуванням законодавства про відпустки здійснюється Генеральним прокурором України і підлеглими йому прокурорами.

Особи, винні в порушенні законодавства про відпустки, несуть відповідальність згідно із законодавством (лист від 23.08.2013 р. № 1/11-13346).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини