Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минсоцполитики роз'яснило нюанси стажування студентів на підприємствах

5 грудня 2013, 10:23
201
0
Реклама

Минсоцполитики відмітило, що стажування студентів внз і профтехучилищ, що вчаться, є дієвою формою підвищення їх професійного рівня, створює умови для професійної адаптації і отримання ними досвіду практичної роботи. Крім того, стажування надає можливість виявити себе у потенційного працедавця, відкрити трудову книжку, а працедавцям - можливість підготувати кадровий резерв.

Стажування здійснюється за індивідуальною програмою, що розробляється керівником стажування разом із стажистом і стверджуваною керівником підприємства. Ефективність роботи наставника безпосередньо залежить від письменності побудови системи взаємозв'язків між ним і його підопічним. Регулярний зворотний зв'язок допомагає керівникові стажування і стажистові чіткіше і об'єктивно оцінити результати своєї роботи, а при необхідності - вчасно виправити помилки або внести корективи в програму стажування - доповнити її або скоротити.

Якщо зміни в програмі стажування торкаються положень договору про стажування (наприклад, терміни, режим стажування або місце), то мають бути внесені зміни в договір (шляхом укладення додаткового договору), в наказ про стажування і в програму стажування (затверджується керівником підприємства).

Також автори листа повідомили, що укладення безробітним договору про надання майна в оренду не є основою для припинення реєстрації безробітного в центрі зайнятості (лист від 23.08.2013 р. № 672/021/106-13).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини