Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджена миндоходовская декларація по ПДВ

20 грудня 2013, 14:21
283
0
Реклама

Миндоходов затвердило свою форму декларації по ПДВ.

В порівнянні з діючою мінфінівською формою, є декілька змін.

Зокрема, додано два рядки:

- 5.1 для віддзеркалення експортних операцій, звільнених від оподаткування;

- 16.1.4 для віддзеркалення коригування вартості придбаних з ПДВ товарів, послуг і необоротних активів, використаних в операціях, що не є об'єктом оподаткування.

Також нововведення виявлені в додатках: 1 (розрахунок коригування сум ПДВ), 3 (розрахунок бюджетного відшкодування), 5 (розшифровки АЛЕ і НК в розрізі контрагентів), 6 (довідка).

З порядку заповнення і представлення декларації виключений розділ про перевірку декларацій в податковому органі разом з формою акту про результати камеральной перевірки задекларованих даних (у мінфінівському порядку - додаток 3).

Окремо слід зазначити наявність в декларації і додатках графи для віддзеркалення номера свідоцтва про реєстрацію платника ПДВ, яке з 1 січня 2014 року буде скасовано Законом № 657. І це при тому, що в проекті миндоходовской податкової накладної цей реквізит відсутній.

Наказ про затвердження миндоходовской форми (від 13.11.2013 р. № 678) набуде чинності в день офіційної публікації. Він підписаний, зареєстрований в Мінюсті і готується до публікації 30 грудня 2013 р. в "Офіційному віснику України" № 99.

Якщо податківці не втрутяться зі своїми непідвладними законним вимогам рекомендаціями, то починати застосовувати миндоходовскую форму декларації по ПДВ потрібно буде для складання:

- місячній звітності - за січень 2014 року в лютому;

- квартальній звітності - за I квартал 2014 року в квітні-травні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини