Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці нагадали про нововведення в процедурі реєстрації платників ПДВ і єдиного податку

26 грудня 2013, 12:35
245
0
Реклама

Миндоходов нагадалощо з 1 січня 2014 року новий суб'єкт господарювання може бути добровільно зареєстрований платником ПДВ або єдиного податку відразу після його державної реєстрації в автоматичному режимі без відвідування органу Миндоходов.

Для цього відповідна заява додається до реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи - підприємця.

Електронна копія такої заяви, що сканує, передається державним реєстратором в податкові органи одночасно з відомостями з реєстраційної картки.

Реєстрацію платника єдиного податку податковий орган проводить впродовж 2 робочих днів з дня отримання від держреєстратора електронної копії заяви, а платника ПДВ - з дня, вказаного в заяві, або впродовж 5 робочих днів з дати вступу заяви, якщо бажаний день в нім не вказаний.

Нагадаємо, що свідоцтва платників ПДВ і єдиного податку з 1 січня 2014 року відміняються. На сайті Миндоходов повинні розміщуватися у вільному доступі реєстри платників цих податків, звідки і можна буде дізнатися, чи являється контрагент платником ПДВ або єдиного податку.

За бажання платникові видадуть витягання з відповідного реєстру.

Судячи з усього, міняти свідчення на витягання не обов'язково.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини