Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Номери свідчень платників ПДВ ніде не вказуються

21 січня 2014, 15:21
1610
0
Реклама

Миндоходов нагадало окремі нововведення Закону № 657, зокрема, про поширення права добровільної реєстрації платником ПДВ особи, яка тільки планує здійснювати господарську діяльність (раніше платником ПДВ добровільно могли зареєструватися тільки особи, які вже здійснювали операції оподаткувань з поставки товарів/послуг).

Також податківці повідомили, що оскільки отримання виписок з реєстру платників ПДВ не є обов'язковим, у податкових органів немає підстав вимагати їх у платника.

З 1 січня 2014 року платники ПДВ не вказують номер свідоцтва в:

- декларації після ПДВ і додатків до неї;

- уточнюючому розрахунку податкових зобов'язань по ПДВ;

- реєстрі виданих і отриманих податкових накладних;

- податковій накладній;

- інших документах, форми яких передбачали вказівку цього реквізиту.

Відсутність номера свідоцтва в звітності по ПДВ, що надається після 1 січня 2014 року (незалежно від податкового періоду, за який така звітність складена), не рахується порушенням порядку її заповнення і не є основою для відмови в прийнятті податковим органом такої звітності в паперовому або електронному виді. Податківці не пояснили, навіщо вони залишили в звітності по ПДВ і реєстрі податкових накладних поля для номера свідоцтва.

Окрім цього, відсутність в податкових накладних, складених після 1 січня 2014 року в паперовому або електронному виді, номера свідоцтва продавця або покупця також не рахується порушенням порядку їх заповнення, не є основою для відмови в їх реєстрації в ЕРНН або виключення із складу податкового кредиту.

Це ж торкається і інших документів, складених після 1 січня 2014 року, форми яких передбачали вказівку номера свідоцтва.

Якщо чинними нормативно-правовими актами передбачено пред'явлення або надання свідоцтва або його завірених копій, до внесення відповідних змін до таких нормативно-правових актів, платником пред'являється витягання з реєстру платників ПДВ або свідоцтво (лист від 17.01.2014 р. №1094/7/99-99-19-04-02-17).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини