Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держвиконавці мають доступ до персональних даних фізосіб

25 січня 2014, 12:45
208
0
Реклама

ГСЗПД в ході розгляду питання відносно надання бюро технічній інвентаризації персональних даних на запити державних органів відмітила наступне.

Закон про захист персональних даних надає право органам державної влади на безперешкодний безкоштовний доступ до персональних даних відповідно до їх повноважень. Поширення персональних даних без згоди суб'єкта персональних даних або уповноваженого ним особи дозволяється, зокрема, у випадках, визначених законом.

Згідно із Законом про старанне виробництво:

- державний виконавець в процесі здійснення старанного виробництва має право, з метою захисту інтересів стягувача, отримувати від органів, установ, організацій, посадовців, сторін і учасників старанного виробництва необхідні для проведення старанних дій пояснення, довідки і іншу інформацію, у тому числі конфіденційну;

- виконання вимог державного виконавця відносно виконання рішень є обов'язковим для усіх органів, організацій, посадовців, фізичних і юридичних осіб на території України;

- державний виконавець безкоштовно отримує інформацію, документи або їх копії, необхідні для здійснення його повноважень.

Отже, повноваження що просить відносно доступу до персональних даних фізичних осіб можуть міститися у відповідних положеннях Закону про старанне виробництво і, при необхідності, в нормах інших актів законодавства, які обгрунтовують повноваження що просить доступ до персональних даних фізичних осіб.

Поширення інформації бюро технічної інвентаризації, яка була витребувана старанною службою відносно надання персональних даних (місце реєстрації, паспортні дані, зведення про наявність нерухомого майна), без згоди суб'єктів персональних даних можливо у випадках, визначених законом.

За відсутності повноважень, наданих законом, обробка персональних даних, зокрема, поширення, здійснюється тільки за наявності згоди суб'єкта персональних даних (лист від 20.12.2013 р. № 10/3110-13; 10/3111-13).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини