Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці попереджають про листи з вірусами

13 лютого 2014, 11:05
205
1
Реклама

Миндоходов повідомилощо впродовж останніх днів зафіксовані випадки розсилки листів з використанням доменного імені Міністерства - minrd.gov.ua. Файли-спами спрямовуються на електронні адреси підприємств і містять шкідливе програмне забезпечення.

Листи поступають з підробної адреси у вигляді рахунків до сплати або скарги на неможливість отримання листів і містять додаток у вигляді файлу з розширенням doc (rtf), при відкритті якого, з точки зору користувача, ніби нічого не відбувається.

Насправді цей документ містить эксплойты для програмного забезпечення MS Office Word, при спрацьовуванні яких автоматизоване робоче місце вражається шкідливим програмним забезпеченням і починає належати до бот-сети. Також можливі і інші наслідки такої вірусної атаки, які зараз з'ясовуються.

Податківці закликають усіх платників бути уважними і не відкривати подібні листи. Одними з адрес, з яких здійснюється розсилка шкідливого спаму, є pjil@minrd.gov.ua і jngr@minrd.gov.ua.

У разі отримання подібних листів прохання повідомити про це в Державну службу спеціального зв'язку і захисту інформації України за адресою : cert@cert.gov.ua. А також по можливості прислати зразки шкідливого ПО і початкових кодів електронних листів, заздалегідь заархівувавши їх з паролем "infected".

Якщо вже сталася поразка вірусом, рекомендується здійснити перевірку комп'ютера антивірусним програмним забезпеченням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини