Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Внесені зміни в положення бухгалтерського обліку

12 березня 2014, 13:20
356
0
Реклама

Мінфін вніс зміни до деяких нормативно-правових актів по бухгалтерському обліку.

Зокрема, в Інструкції про застосування Плану рахунків уточнено, що підприємства, основною діяльністю яких є торгівля цінними паперами, відбивають:

- дохід від зміни вартості фінансових інструментів, що оцінюються за справедливою вартістю, на рахунку 71 "Інший операційний дохід";

- витрати від зміни вартості фінансових інструментів, що оцінюються за справедливою вартістю, на рахунку 94 "Інших витрати операційної діяльності".

Підприємства, для яких торгівля цінними паперами не є основною діяльністю, узагальнюють наслідки зміни балансової вартості фінансових інструментів, що оцінюються за справедливою вартістю, на субрахунках 740 "Дохід від зміни вартості фінансових інструментів" і 970 "Витрат від зміни вартості фінансових інструментів".

У новій редакції викладені фінансові звіти суб'єктів малого підприємництва (П(С) БУ 25 "Фінансовий звіт суб'єкта малого підприємництва") - тепер вони стали коротше і мають чотиризначні коди рядків.

Уточнений круг підприємств, які складають спрощений фінансовий звіт суб'єкта малого підприємництва. Замість четвертої групи платників єдиного податку додані суб'єкти мікропідприємництва.

Нагадаємо, що згідно ГКУ у суб'єктів мікропідприємництва - юридичних осіб середня чисельність працівників за звітний період (календарний рік) не перевищує 10 чоловік і річного доходу від будь-якої діяльності не перевищує суму, еквівалентну 2 млн. євро (по середньорічному курсу НБУ).

Також піддалися змінам П(С) БУ 1, 7, 11, 27, 31, Примітки до финотчетности, Плани рахунків підприємств і малих підприємств (рахунок 30 "Каса" перейменований в "Готівку"), Положення про порядок бухгалтерського обліку окремих активів і операцій в держсекторі.

Нововведення набудуть чинності в день офіційної публікації (наказ від 08.02.2014 р. № 48).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини