Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Автомобілі держорганів продаватимуть на аукціоні

14 березня 2014, 17:27
176
0
Реклама

12 березня 2014 року набула чинності постанова КМУ від 01.03.2014 р. № 65, яким затверджені заходи, що стосуються економного і раціонального використання державних коштів.

Згідно п. 5 цих заходів в одному державному органі, підприємстві, установі або організації, які використовують засоби держбюджету, не допускається застосування більше одного легкового автомобіля для їх обслуговування, якщо це прямо не дозволено законом або урядом. Надлишок автомобілів, що знаходяться на їх балансі, підлягає реалізації, а виручені засоби зараховуються до загального фонду держбюджету.

Реалізація автомобілів здійснюється відповідно до Порядку відчуження об'єктів державної власності, затвердженої постанови КМУ від 06.06.2007 р. № 803. Відчужують майно шляхом його продажу на аукціоні, грунтуючись на незалежній оцінці, зафіксованій в укладеннях про вартість майна. Стартова вартість продажу автомобіля встановлюється на підставі таких укладень, погоджених з органом приватизації по місцезнаходженню суб'єкта, який відчужує майно. Придбати виставлені на аукціон автомобілі можуть як юридичні, так і фізичні особи. А відбудеться аукціон лише у тому випадку, якщо на торгах будуть присутніми не менше двох учасників.

Про цих і інших заходах, що стосуються економного і раціонального використання державних коштів, читайте статтю "Державні кошти: як економити по-новому" у рубриці "Бюджет" аналітичного видання "Бухгалтер & Закон" № 11 (317) від 17.03.2014 р.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини