Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мининфраструктуры розглянуло порядок заповнення деяких реквізитів ТТН

17 березня 2014, 08:09
333
0
Реклама

Мининфраструктуры проінформувало, що вимоги про заповнення товарно-транспортних накладних виключно друкарським або іншим способом Правилами перевезення вантажів автомобільним транспортом в Україні не встановлюються. Можна припустити, що допустимо заповнювати ТТН частково від руки, а частково - друкарським способом. Що стосується друку, те транспортне відомство вказало, що вантажовідправникові друку ставити не треба, досить підпису водія. Це пояснюється тим, що Правилами не передбачено обов'язкове завірення ТТН друком перевізника.

В той же час, відомство вважає необхідним залучати до ТТН документ довільної форми (з обов'язковою вказівкою інформації про вантаж (графи 1 - 10 ТТН)) у тому випадку, якщо неможливо перерахувати усі найменування в реквізиті "Зведення про вантаж". При цьому в самій ТТН треба вказувати, що такий документ був залучений, інакше ТТН вважатиметься недійсною.

Крім того, Мининфраструктуры нагадало і про порядок заповнення таких реквізитів ТТН, як "Вид перевезень", "Переадресація вантажу" і "Транспортні послуги, які надаються автомобільним перевізником" (лист від 11.03.2014 р. № 2455/25/10-14).

В якості підмоги при заповненні ТТН можна скористатися прикладом, розміщеним в системах "ЛІГА: ЗАКОН".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини