Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пдв-облігації, електронні марки і служба финрасследований - чергові ініціативи Уряду

26 березня 2014, 13:40
206
0
Реклама

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Уряди доручив економічному блоку Кабінету Міністрів розглянути можливість випуску Пдв-облігацій. За його словами, бізнес повинен отримати інструмент для поповнення своїх оборотних коштів. "Іншого шляху, чим емісія облігацій внутрішньої державної позики, під які можна отримати стовідсоткові кошти Національного банку, немає", - заявив Прем'єр.

Глава Уряду також наполягає на перекладі усього обліку підакцизних товарів виключно в електронну форму: "Якщо ми далі йтимемо шляхом акцизної марки, то це шлях в нікуди".

Він відмітив, що низка країн - членів ЄС почали електронний облік підакцизних товарів : "Якщо зв'язати облік з обліком по ПДВ, тоді буде реальна картина, яка не дасть можливості уникати сплати податків".

Також Прем'єр вважає необхідним ліквідовувати податкову міліцію і створити єдиний для усієї країни орган, в компетенцію якого входив би комплекс заходів по розслідуванню фінансових, в першу чергу, податкових злочинів.

"Боротьба з економічними злочинами має бути передана в службу фінансових розслідувань. Має бути єдиний орган, який займається боротьбою з податковими правопорушеннями, а не хабарництвом. Прошу підготувати, по-перше, концепцію роботи служби финрасследований і проекти законів, щоб Парламент невідкладно це розглянув", - сказав А. Яценюк.

На завершення Глава Уряду повідомив, що не допустить формування акціонерних товариств в податкових, митних або у будь-яких інших органах. Він застеріг політичні сили від втручання в діяльність митної і податкової служб: "Позиції політичних сил повинні висловлюватися в Парламенті і на виборах".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини