Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємства держсектора звітуватимуть про закупівлі за власні засоби

27 березня 2014, 09:36
254
0
Реклама

Верховною Радою України ухвалений Закон "Про внесення змін до Закону України "Про здійснення державних закупівель" відносно посилення прозорості закупівель підприємств" (законопроект від 06.02.2013 р. № 2207).

Ухвалення цього Закону повинне забезпечити відкритість і прозорість здійснення закупівель підприємствами, визначеними в п. 21 ч. 1 ст. 1 Закону про держзакупівлі. Закон передбачає посилення громадського контролю шляхом надання доступу до повної інформації про результати закупівель, здійснених цими підприємствами, у тому числі зроблених за рахунок власних засобів.

Досягти прозорості здійснення підприємствами держзакупівель передбачається через механізм обнародування інформації про закупівлі, які здійснюються підприємством не лише за рахунок державних коштів, визначених в п. 4 ч. 1 ст. 1 Закону про держзакупівлі, але і закупівель, проведених за рахунок власних засобів.

Закон зобов'язує підприємства впродовж трьох робочих днів після укладення договору розміщувати звіти про результати проведення ними закупівель, здійснюваних за рахунок власних засобів.

Розміщувати звіти будуть на веб-порталі Уповноваженого органу, проте не усе, а тільки ті, вартість предмета закупівлі по яких відповідає вимогам абз. 1 ч. 1 ст. 2 Закони про держзакупівлі (для товарів/послуг - 100 тис. грн. (у будівництві - 300 тис. грн.), для робіт - 1 млн. грн.).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини