Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За переобладнуваний автомобіль декларація по акцизному податку не подається

27 березня 2014, 12:30
241
0
Реклама

Миндоходов нагадало, що для сплати акцизного податку з переобладнуваних транспортних засобів встановлений особливий порядок.

Платником податку в даному випадку є власник ввезених на митну територію України транспортних засобів, які переобладнуються в легкові автомобілі.

Об'єкт оподаткування - безпосередньо операції по переобладнанню ввезеного автомобіля в підакцизний легковий автомобіль.

Дата виникнення податкових зобов'язань - дата видачі документу про відповідність переобладнуваного автомобіля вимогам безпеки дорожнього руху. В цьому випадку акцизний податок сплачується власником такого транспортного засобу не пізніше за дату представлення документів в орган внутрішніх справ України для реєстрації або перереєстрації такого транспортного засобу.

Миндоходов відмічає, що оскільки при переобладнанні ввезеного транспортного засобу в підакцизний легковий автомобіль платники акцизного податку не є виробниками таких транспортних засобів, то, відповідно, вони не подають декларацію по акцизному податку.

Оскільки переобладнання транспортного засобу відбувається на митній території України, то і податок з товарів (продукції), на які встановлені ставки податку в іноземній валюті, сплачується в національній валюті. Суму розраховують по офіційному курсу Нацбанку, діючому на перший день кварталу, в якому здійснюється переобладнання товару (продукції), і він залишається незмінним впродовж кварталу.

Податок сплачується власником переобладнуваного транспортного засобу на рахунки Держказначейства не пізніше дати представлення документів в орган внутрішніх справ України для реєстрації або перереєстрації такого транспортного засобу.

При заповненні документів на переклад податків, в розрахунковому документі в полі "Призначення платежу" вказується "акцизний податок за переобладнуваний транспортний засіб" (лист від 24.03.2014 р. № 6700/7/99-99-19-04-03-17).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини