Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банки не можуть відмовити клієнтам у видачі засобів з рахунків

3 квітня 2014, 09:44
195
0
Реклама

Нацбанк завірив, що не вводив обмежень на отримання клієнтами - фізичними особами засобів з їх рахунків в національній валюті.

В той же час, були введені тимчасові регулятивні норми відносно видачі вкладів з рахунків в іноземній валюті. Ці норми торкаються виключно випадків:

- дострокового розірвання депозитних договорів в іноземній валюті і дострокового погашення ощадних (депозитних) сертифікатів в інвалюті;

- запиту клієнтів на отримання великих сум готівки в іноземній валюті. Банки зобов'язані здійснювати видачу готівкових засобів в іноземній валюті з поточних і депозитних рахунків клієнтів через каси і банкомати банків в межах до 15000 гривен (по курсу НБУ) в добу на одного клієнта.

Вказані регулятивні норми введені до 1 травня 2014 року.

НБУ підкреслює, що банки не мають підстав відмовляти клієнтам :

- у виплаті засобів з їх рахунків в межах вказаних регулятивних норм;

- в здійсненні переказу коштів в іноземній валюті, що належать клієнтам, в повному об'ємі відповідно до нормативно-правових актів Національного банку України з питань валютного регулювання.

Нацбанк ретельно перевірятиме інформацію, викладену в зверненнях громадян на "Лінію довіри", і у разі підтвердження фактів порушення банками вимог чинного законодавства до них будуть застосовані відповідні заходи дії (лист від 01.04.2014 р. № 19-012/13603).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини