Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Миндоходов розглянуло нюанси передачі електронної звітності по РРО

3 квітня 2014, 10:31
207
0
Реклама

Електронна контрольно-звітна інформація по РРО в органи прибутків і зборів може передаватися по дротяних або безпровідних мережах, каналах дротяного і мобільного зв'язку.

РРО з модемом повинен, зокрема, забезпечувати накопичення звітної інформації у разі неможливості передачі її із-за порушення зв'язку з сервером обробки інформації з будь-яких причин і автоматичну передачу накопиченої інформації на сервер після відновлення зв'язку, забезпечувати індикацію справного і несправного стану модему і каналу передачі інформації.

Проведення розрахункових операцій автоматично блокується у разі виникнення технічної несправності приєднаного модему, за винятком несправностей каналу передачі інформації (тільки для РРО з контрольною стрічкою в електронній формі) і неможливості передачі звітної інформації на сервер впродовж 72 годин. Блокування знімається після усунення причини її виникнення.

Таким чином, якщо після виконання Z- звіту РРО впродовж 72 годин сервером не отримана звітна інформація від РРО, він блокується, а відразу після відновлення зв'язку РРО автоматично передасть накопичену інформацію на сервер і буде розблокований.

На період виходу з ладу РРО і здійснення його ремонту або у разі тимчасового, але не більше 72 годин (7 робочих днів), відключення електроенергії проведення розрахункових операцій здійснюється з використанням КУРО і РК або із застосуванням резервного РРО.

Про це повідомило Миндоходов в листі від 11.03.2014 р. № 4479/6/99-99-18-03-01-15.

Також податківці відмітили, що абз. 2 п. 9 ст. 17 Закону про РРО (про незастосування штрафів за перше непредставлення електронної звітності по РРО впродовж 2012 р.) торкається відповідальності за порушення, здійснені упродовж 2012 року.

Навряд чи це означає намір застосовувати штрафи за непредставлення електронної звітності по РРО в 2012 році. Напевно, мається на увазі, що не звільняється від штрафів перше порушення, здійснене впродовж року вже з моменту набуття чинності п. 9 ст. 17 Закону про РРО, наприклад, в 2014 році.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини