Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Миндоходов роз'яснило порядок обліку податковими інспекціями кримських платників

7 квітня 2014, 14:16
168
0
Реклама

В цілях забезпечення сплати і адміністрування податків і ЕСВ, прав і обов'язків платників в Криму Миндоходов повідомило наступне.

1. Облік платників, які переїжджають з Криму на материкову Україну, здійснюється виходячи з наступного:

- контролюючі органи по новому місцезнаходженню/місцю проживання платника здійснюють постановку на облік платника по основному місцю обліку (стан "0") не пізніше наступного робочого дня з дня отримання відомостей з ЕГР або заяви від платника. Допрацьоване програмне забезпечення ІС "Податковий блок" введено в експлуатацію;

- для платників, що змінили своє місцезнаходження/місце проживання до впровадження нової програмної функції і не поставлених на облік по новому місцезнаходженню/місцю проживання, процедури по постановці на облік по новому місцезнаходженню/місцю проживання будуть проведені автоматично (неосновне місце обліку із станами "50", "56" або "17" буде змінено на основне місце обліку із станом "0");

- після постановки на облік платники сплачують податки, збори, ЕСВ, подають податкову звітність і виконують інші обов'язки платників по новому місцезнаходженню/місцю проживання.

2. Якщо юридична або самозанятое особа, яка зареєстрована в Криму, але перебуває на основному обліку на материковій Україні (стани "36", "30"), виявила бажання сплачувати ЕСВ в контролюючий орган по такому основному місцю обліку, то на підставі заяви по ф. № 1 - ЄСВ з позначкою "Зміни" і шляхом відміни повідомлення за формою № 11-ОПП відповідний контролюючий орган може внести в реєстр страхувальників запис про переклад платника на облік до себе (лист від 24.03.2014 р. № 6725/7/99-99-18-02-01-17).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини