Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держфінінспекція розглянула питання відносно тривалості ревізій

8 квітня 2014, 16:01
182
0
Реклама

В ході розгляду питання про розрахунок тривалості ревізій Держфінінспекція повідомила наступне.

Тривалість планової ревізії складає не більше 30 робочих днів, а позаплановою - не більше 15.

Незалежно від режиму роботи об'єкту контролю (цілодобово позмінно, шестиденний робочий тиждень і т. п.), режим робочого часу інспектора під час проведення ревізії, як правило, складає п'ять робочих днів в тиждень.

При нестандартному режимі роботи підприємства (наприклад, двох- чи триденні робочі тижні) проведення ревізії не повинне порушувати його нормальний режим роботи. Тобто внаслідок скорочення підприємством тривалості робочого часу обмежується час, впродовж якого фінінспектор фактично може здійснювати ревізію по місцезнаходженню об'єкту контролю.

При численні тривалості проведення ревізій робочими днями слід вважати:

- дні з понеділка по п'ятницю, окрім вихідних і святкових днів, - у разі проведення планової ревізії в межах 30 робочих днів. При цьому доцільно за наявності підстав припиняти таку ревізію на період неробочих днів на об'єкті контролю, не допускаючи в той же час перевищення встановленого законодавством терміну в 60 робочих днів, впродовж якого планова ревізія має бути закінчена;

- дні, визначені в рішенні суду, - у разі проведення позапланової виїзної ревізії або продовження за рішенням суду терміну проведення планової або позапланової ревізії.

Разом з цим, за наявності достатнього часу до початку проведення ревізії, для забезпечення повноти проведення контрольно-ревізійних дій доцільно ініціювати перед судом питання про перегляд дати закінчення позапланової ревізії (терміну, на який продовжена планова або позапланова ревізія) з урахуванням скороченого режиму роботи об'єкту контролю з приведенням відповідних обгрунтувань.

Ініціація питання про перегляд зазначених в рішенні суду термінів можлива як шляхом самостійного звернення органу Держфінінспекції до суду, так і шляхом напряму листа з відповідним проханням до ініціатора проведення ревізії (зокрема, правоохоронним органам).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини