Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Миндоходов роз'яснило порядок перереєстрації кримських платників

23 квітня 2014, 12:50
197
0
Реклама

У Криму введений новий механізм, який дозволяє перереєструвати бізнес на материку і сплачувати податки відповідно до законодавства України.

Для зміни свого місця знаходження або місця проживання юридичні особи і фізичні особи - підприємці, зареєстровані в Криму, звертаються до українського державного реєстратора в областях і м. Києві. У свою чергу, органи прибутків і зборів після отримання відомостей з ЕГР відносно внесених змін беруть таких платників податків на облік.

Ті ж платники, які здійснюють перереєстрацію, проте не включаються в ЕГР, подають в органи прибутків і зборів вибраного регіону відповідну заяву, на підставі якої і буде здійснена постановка їх на облік.

Усі суб'єкти господарювання, які вже знаходилися в стані переходу з кримських податкових інспекцій в податкові інспекції в областях або м. Києві, вважаються прийнятими на облік.

Юридичні особи або самозанятые особи, зареєстровані в Криму і основними місцями обліку і сплати податків яких є податкові інспекції в областях або м. Києві, в таких інспекціях узяті на облік як страхувальники - платники ЕСВ.

У усіх чотирьох випадках після узяття на облік платники сплачують податки, збори, ЕСВ, представляють податкові декларації (звіти, розрахунки) і виконують інші обов'язки платників в областях і м. Києві.

Для забезпечення реалізації прав на отримання адміністративних послуг фізичними особами, зареєстрованими в Криму, а також реалізації права громадян України на привласнення реєстраційного номера облікової картки платника податків незалежно від їх місця проживання або перебування або відсутності такої реєстрації, Миндоходов забезпечило прийом (видачу) документів про реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків незалежно від місця проживання (реєстрації) або місця отримання прибутків у будь-якому територіальному органі прибутків і зборів.

Про це повідомило Миндоходов на своєму сайті.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини