Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Витрати на відрядження не покривають оплату послуг кімнати відпочинку на вокзалі

28 квітня 2014, 09:05
251
0
Реклама

Минсоцполитики нагадало, що працівники мають право на відшкодування витрат і отримання інших компенсацій у зв'язку із службовими відрядженнями.

Відповідно до пп. 140.1.7 Податкового кодексу суми і склад витрат на відрядження визначаються Кабміном.

У виконання цієї норми КМУ прийняв відповідну постанову від 02.02.2011 р. № 98 "Про суми і склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами і організаціями, які повністю або частково містяться (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів", а Мінфін, у свою чергу, видав наказ від 17.03.2011 р. № 362, яким викладена в новій редакції Інструкція про службові відрядження в межах України і за кордон.

Вищезгаданими нормативно-правовими актами не передбачено відшкодування таких витрат, як користування послугами кімнати відпочинку на вокзалі.

Дія цих нормативних актів поширюється тільки на органи державної влади, підприємства, установи і організації, які містяться (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів. Госпрозрахункові ж підприємства питання відряджень повинні врегулювати в колективному договорі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини