Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Соцстрах вчасно не перерахував лікарняні: ЕСВ сплачуємо у встановлені терміни

30 квітня 2014, 15:37
496
0
Реклама

Нарахування ЕСВ здійснюється щомісячно на підставі бухгалтерських і інших документів, по яких нараховують або підтверджують нарахування виплати відповідного доходу, зокрема, посібники з тимчасової непрацездатності.

Нараховані суми ЕСВ сплачуються не пізніше 20 чисел наступного місяця, а гірничодобувними підприємствами - до 28 числа наступного місяця. При цьому сплата ЕСВ не залежить від виплати заробітної плати і інших видів виплат, на які нараховується ЕСВ.

Як повідомляє Миндоходов в загальнодоступному інформаційному ресурсі "ЗІР" (розділ 301.04.01), працедавець зобов'язаний сплатити утриманий ЕСВ (2 %) з нарахованих лікарняних не пізніше 20 чисел наступного місяця незалежно від джерел їх фінансування, форми, порядку, місця виплати і використання, а також від того, чи виплачені такі суми фактично після їх нарахування.

Нагадаємо, у випадку якщо останній день термінів сплати ЕСВ, доводиться на вихідний або святковий день, то останнім днем сплати ЕСВ вважається перший робочий день, що йде за вихідним або святковим днем.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини