Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Власники тимчасових споруд не зобов'язані брати пайову участь в змісті об'єктів благоустрою

5 травня 2014, 14:27
185
0
Реклама

Законом України "Про благоустрій населених пунктів" передбачено, що власник тимчасової споруди зобов'язаний забезпечити належний зміст прилеглої території або може брати пайову участь в утримуванні цього об'єкту благоустрою на умовах договору (ув'язненого з підприємством або балансодержателем).

На умовах договору власник тимчасової споруди може фінансувати зміст прилеглої до тимчасової будови території шляхом оплати пайової участі за змістом в належному стані об'єкту благоустрою.

В той же час, за результатами проведеного територіальними органами Держкомпідприємництва аналізу проблемних питань розвитку підприємництва в регіонах виявлено, що рішеннями органів місцевого самоврядування в окремих регіонах встановлюється обов'язкова вимога для власників тимчасових споруд брати пайову участь в змісті об'єктів благоустрою.

Враховуючи викладене, Держкомпідприємництва підготувало ряд звернень до органів місцевого самоврядування і обласних прокуратур з пропозицією відмінити рішення органів місцевого самоврядування, що суперечать принципам державної регуляторної політики або прийняті з порушенням встановлених законом вимог.

Про це повідомляється на офіційному сайті Держкомпідприємництва.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини