Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інформаційне табло на АЗС не є рекламою

15 травня 2014, 16:16
355
0
Реклама

Держкомпідприємництва роз'яснилочи відноситься інформація, розміщена на табло при в'їздах на автозаправні станції, до зовнішньої реклами і чи треба для цього отримувати дозвіл.

Законом України "Про рекламу" визначено, що його дія не поширюється на стосунки, пов'язані з поширенням реклами, якщо її розміщення визначене іншими законами.

Згідно із Законом України "Про захист прав споживачів" споживач має право на отримання інформації про продукцію, щоб свідомо вибрати необхідний товар. Інформація може доводитися виробником до зведення споживача на етикетці, маркіровці і іншими прийнятними способами. Тобто інформація про продукцію не рахується рекламою.

В той же час, згідно з Правилами роздрібної торгівлі нафтопродуктами зведення про ціни, марки і види нафтопродуктів, які продаються на АЗС, мають бути вказані на інформаційному табло, що встановлюється при в'їзді на АЗС і у оператора.

Отже, відомості, розміщені на табло, можна вважати необхідною для споживача інформацією, якщо вона не містить ознак реклами, визначених законодавством України про рекламу. Таким чином, для розміщення інформації про АЗС, що реалізовуються, нафтопродуктах (ціна, марка, вид) дозвіл отримувати не потрібний.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини