Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Організація впродовж року придбала статус неприбутковою: як подати річну звітність

20 травня 2014, 16:37
200
0
Реклама

Право некомерційної організації на користування пільгами по податку на прибуток виникає тільки після внесення такої організації в Реєстр неприбуткових організацій і установ контролюючими органами в порядку, встановленому законодавством. Прибутки і витрати неприбуткової організації, отримані (понесені) після її реєстрації в якості неприбуткової, відбиваються в Податковому звіті про використання засобів неприбуткових установ і організацій.

Що стосується часу до внесення такої організації у відповідний Реєстр, то в цей період вона вважається платником податку на прибуток на загальних підставах і, відповідно, повинна розраховувати прибуток оподаткування в Податковій декларації по податку на прибуток підприємства.

Отже, платник податку на прибуток, який впродовж звітного року включений в Реєстр неприбуткових організацій і установ, після закінчення цього звітного року повинен подати в орган Миндоходов як Податкову декларацію по податку на прибуток підприємства, так і Податковий звіт про використання засобів неприбуткових організацій і установ. При цьому в Звіт включаються дані податкового обліку за період застосування окремих правил оподаткування прибутку, а в Декларацію - дані податкового обліку за період застосування загальних правил оподаткування прибутку.

Про це повідомляє ГУ Миндоходов в Донецькій області.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини