Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Середня зарплата, нарахована мобілізованому працівникові, відбивається у ф. № 1ДФ за ознакою "101"

22 травня 2014, 10:44
206
0
Реклама

За громадянами України, які проходять військову службу по заклику під час мобілізації, на особливий період, але не більше за один рік, зберігається місце роботи (посада), середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, незалежно від підпорядкування і форм власності.

Виплата середньої заробітної плати військовозобов'язаним за увесь період зборів і резервістам за час виконання ними обов'язків служби у військовому резерві здійснюється за рахунок засобів Держбюджету в порядку, встановленому Кабміном.

Виплата середнього заробітку військовозобов'язаною робиться підприємствами, установами і організаціями, де працюють (працювали) покликані на збори, з наступним відшкодуванням цих витрат військовими комісаріатами.

Згідно з Довідником ознак прибутків прибутки у вигляді заробітної плати, нараховані (виплачені) платникові податків відповідно до умов трудового договору (контракту), вказуються за ознакою доходу "101".

Враховуючи вищевикладене, середня заробітна плата, нарахована працедавцем фізичній особі за час перебування на військовій службі під час часткової мобілізації, відбивається в податковому розрахунку по ф. № 1ДФ за ознакою "101".

Про це повідомляє Миндоходов в загальнодоступному інформаційному ресурсі "ЗІР" (розділ 103.25).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини