Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відбиваємо негативні значення сум нарахованої зарплати в щомісячній звітності

9 червня 2014, 15:00
211
0
Реклама

Дуже часто при заповненні таблиці 6 застосувань 4 до звіту по ЕСВ у бухгалтера виникає питання, чи можна у вказану таблицю вносити негативні значення сум нарахованої заробітної плати.

З 01.10.2013 р. прийом і обробку звітів про суми нарахованого ЕСВ здійснюють органи прибутків і зборів України, тому страхувальник при складанні згаданої звітності повинен керуватися вимогами Порядку формування і представлення страхувальниками звіту відносно сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Миндоходов від 09.09.2013 р. № 454.

Так, внесення негативних значень сум нарахованої заробітної плати (доходу) допускається тільки в наступних випадках:

- при віддзеркаленні сум перерахунків заробітку (доходу), пов'язаних з уточненням кількості відпрацьованого часу у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю за місяць, в якому обличчя знаходилося на лікарняному;

- при віддзеркаленні сторнированных сум відпускних і посібника з тимчасової непрацездатності, нарахованих в попередніх періодах, а саме за ті місяці, в яких обличчя знаходилося у відпустці або на лікарняному;

- при віддзеркаленні сторнированных сум посібника з тимчасової непрацездатності і посібника у зв'язку з вагітністю і пологами, нарахованих в попередніх періодах.

Отже, знак "мінус" може використовуватися тільки при необхідності проведення сторнирования раніше нарахованих виплат, і тільки в перелічених вище випадках.

Про це повідомляє Головне управління Пенсійного фонду в Чернівецькій області.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини