Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як не отримати "стан 9" при реєстрації податкових накладних в ЕРНН

18 червня 2014, 17:05
298
2
Реклама

При реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі часто у платника виникає помилка "місцезнаходження юридичної особини продавця товарів/послуг, вказане у документі, не відповідає інформації Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців". Платники ПДВ в курсі, що відсутність реєстрації податкової накладної в ЕРНН одна з причин, по якій можуть не визнати податковий кредит звітного періоду.

Про процедуру привласнення сумнозвісного "стану 9" податківці повідали в листі від 03.04.2014 р. № 6161/5/99-99-18-03-01-16.

Місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності або розміщення офісу, з якого робиться щоденне управління діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво), і здійснення управління і обліку.

Працівниками органів прибутків і зборів здійснюється або може здійснюватися перевірка місцезнаходження платника податків.

Якщо за результатами такої перевірки підрозділами податкової міліції буде підтверджено відсутність платника податків по місцю знаходження або встановлено, що фактичне місцезнаходження юридичної особи не відповідає зареєстрованому, органами прибутків і зборів приймається рішення про напрям держреєстраторові повідомлення про відсутність юридичної особи по місцю знаходження по ф. N 18-ОПП.

У разі вступу держреєстраторові від органу прибутків і зборів повідомлення встановленого зразка про відсутність юридичної особи по його місцезнаходженню держреєстратор, після отримання повідомлення по ф. 18-ОПП, впродовж 5 робочих днів направляє поштовим відправленням платникові податків повідомлення про необхідність представлення держреєстраторові реєстраційної картки.

Якщо держреєстраторові повернено поштове відправлення, держреєстратор вносить в Єдиний державний реєстр запис про відсутність юридичної особи по його місцезнаходженню.

Тобто, щоб узабезпечити себе і контрагентів, необхідно вчасно надати держреєстраторові реєстраційну картку за формою 6. Після цього в Єдиний реєстр буде внесений запис про підтвердження даних про місцезнаходження юрособи, і у податкової не буде підстав поставити "стан 9".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини