Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бухоблік інших прибутків у "малюків"

19 червня 2014, 09:43
234
0
Реклама

Для узагальнення інформації про суми інших прибутків від операційної діяльностіокрім доходу (виручки) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг), і про суми інших прибутків, не пов'язаних з операційною діяльністю, у бухобліку суб'єктів підприємницької діяльності необхідно застосовувати рахунок 74 "Інші прибутки".

Крім того, фахівці Мінфіну нагадали, що відбивається в статтях финотчета суб'єкта малого підприємництва :

"Інші операційні прибутки" - суми інших прибутків від операційної діяльності підприємства, окрім доходу (виручки) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) : дохід від операційної оренди активів; дохід від операційних курсових різниць; відшкодування раніше списаних активів; дохід від реалізації оборотних активів (окрім фінансових інвестицій), необоротних активів, що утримуються для продажу, і груп вибуття і т. п.

"Інші прибутки" - дивіденди, відсотки, прибутки від участі в капіталі і інші прибутки, отримані від фінансових інвестицій; дохід від реалізації фінансових інвестицій; дохід від неопераційних курсових різниць; інші прибутки, що виникають в процесі діяльності, але не пов'язані з операційною діяльністю підприємства.

Про це сказано в листі Мінфіну від 21.02.2014 р. № 31-08410-07-10/3951.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини