Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За працівниками в районах проведення АТО зберігаються робочі місця

11 липня 2014, 18:04
197
2
Реклама

З метою недопущення звільнення громадян власником або уповноваженим ним органом, Минсоцполитики роз'яснило, що працівники, які не виходять на роботу у зв'язку з переміщенням з районів проведення антитерористичної операції, або які залишаються в таких районах під час проведення антитерористичної операції і не мають можливості виходити на роботу у зв'язку з небезпекою для життя і здоров'я, не можуть бути звільнені по п. 4 частини першої ст. 40 КЗоТ України на основі "прогул".

Це обумовлено необхідністю збереження життя і здоров'я таких працівників і їх сімей, і вважається відсутністю на роботі з поважних причин. У такому разі за працівниками зберігається робоче місце і посада.

В той же час, Минсоцполитики рекомендує працедавцям при необхідності надавати працівникам на їх прохання оплачувані відпустки, відпустки без збереження заробітної плати, що надаються працівникам в обов'язковому порядку, і відпустки без збереження заробітної плати, які надаються за угодою сторін в порядку, визначеному законодавством.

Лист Минсоцполитики від 08.07.2014 р. № 7302/3/14-14/13.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини