Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обнародуваний Закон про державну допомогу суб'єктам господарювання

1 серпня 2014, 12:55
202
0
Реклама

Верховна Рада ухвалила Закон, згідно з яким Антимонопольний комітет перевірятиме суб'єктів господарювання, що отримали державну допомогу.

Дія Закону поширюється на будь-яку підтримку суб'єктів господарювання за рахунок ресурсів держави або місцевих ресурсів для виробництва товарів або здійснення окремих видів господарської діяльності.

Під допомогою для цілей цього Закону розуміється передача ресурсів держави або місцевих ресурсів окремим суб'єктам господарювання, що створює передумови для спотворення економічної конкуренції, а також втрат прибутків відповідних бюджетів.

Перевірятися буде держдопомога, надана, зокрема, у формі субсидій і грантів, дотацій, податкових пільг, відстрочення або розстрочки сплати податків, зборів або інших обов'язкових платежів, списання боргів, включно із заборгованістю за надані державні послуги, списання штрафних санкцій, компенсації збитків суб'єктам господарювання і ін.

Закон від 01.07.2014 р. № 1555 - VII набуває чинності через три роки з дня його публікації, окрім частини другої статті 6, частини першої і пунктів 6 - 10 частин другої статті 8, частини другої статті 14, що набувають чинності з дня, що йде за днем його публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини