Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк нагадав про необхідність захисту фінансових інтересів кримських переселенців

1 серпня 2014, 14:00
193
0
Реклама

Регулятор нагадав банкам про необхідність сприяння пред'явникам довідок про реєстрацію місця проживання/перебування осіб, які переселяються з Криму на материкову частину, з вказівкою факту переселення.

Така довідка надаватиметься територіальними підрозділами/органами Державної міграційної служби України.

Крім того, банкам запропоновано розробити внутрішні положення, в яких визначити порядок перегляду умов оплати (реструктуризації) кредитів, зокрема, відносно звільнення від штрафних санкцій, надання відстрочень в погашенні основного боргу і сплаті відсотків і т. д.

Банки зобов'язані брати до уваги, що при переселенні з Криму існують об'єктивні обставини, що впливають на порушення нормального режиму виконання зобов'язань перед банківськими установами.

Нагадаємо, раніше в листі від 23.04.2014 р. № 25-111/18824 регулятор рекомендував банкам сприяти переселенцям при розблокуванні особових рахунків, забезпечити можливість використання платіжних карток, емітованих в Криму, а також, у разі потреби, прискорено відкривати нові рахунки, випускати карти для зарахування соціальних посібників, пенсій і т. д.

Лист Нацбанку від 31.07.2014 р. № 47-604/41267.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини