Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

При експорті підакцизних товарів вартістю менше 150 євро акцизний податок не нараховується

28 серпня 2014, 18:00
264
0
Реклама

ГФСУ відповіла на питання, чи підлягають обкладенню акцизним податком операції по вивезенню (експорту) підакцизних товарів, якщо сумарна фактурна вартість товару не перевищує 150 євро, і яким документом упевняється в даному випадку експорт таких товарів.

Митна декларація на бланку єдиного адміністративного документу для декларування товарів, які переміщаються через митний кордон України декларантами (окрім громадян), заповнюється на товари, митна вартість яких перевищує суму, еквівалентну 150 євро.

Вказана норма не застосовується до товарів, які пересилаються через митний кордон України в міжнародних поштових і експрес-відправленнях.

Товари, на які не заповнюється ТД і які не можуть декларуватися по інших документах, декларуються шляхом представлення в контролюючий орган письмової заяви. Така заява може подаватися в паперовому або електронному виді.

Товари, які пересилаються через митний кордон України в міжнародних поштових і експрес-відправленнях і митна вартість яких не перевищує суму, еквівалентну 150 євро, декларуються шляхом представлення наступних документів :

- митній декларації CN 23;

- митній декларації CN 22;

- письмової заяви по встановленій формі.

Таким чином, у разі вивезення (експорту) підакцизних товарів декларантами (окрім громадян), сумарна фактурна вартість яких не перевищує 150 євро, акцизний податок не нараховується, а декларування здійснюється на підставі вищезгаданих документів, які є підтвердженням експорту цих товарів.

З таким роз'ясненням ГФСУ можна ознайомитися в системах ЛІГА :ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини