Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Громадські організації інвалідів застосовуватимуть нульову ставку ПДВ до 2020 року

5 вересня 2014, 13:13
283
0
Реклама

Президент підписав зміни до Податкового кодексу відносно забезпечення реалізації прав підприємств, установ і організацій громадських організацій інвалідів на пільгове оподаткування. Так, документом продовжено застосування нульової ставки ПДВ вказаними суб'єктами до 1 січня 2020 року.

Нагадаємо, нульова ставка ПДВ застосовується при постачанні товарів і послуг, які безпосередньо робляться підприємствами і організаціями громадських організацій інвалідів. При цьому повинні дотримуватися наступні умови:

- кількість інвалідів, працюючих на такому підприємстві по основному місцю роботи, за попередній звітний рік повинно складати не менше 50 % среднеучетного кількості штатних працівників;

- фонд оплати праці таких інвалідів повинен складати впродовж звітного періоду не менше 25 % суми загальних витрат на оплату праці, витрат виробництва, що відносяться до складу.

Не підлягають оподаткуванню по нульовій ставці підакцизні товари і послуги, які надаються під час проведення лотерей і розважальних ігор, а також послуги з постачання товарів, отриманих у рамках договорів комісії (консигнації), поручительства, доручення, довірчого управління, інших цивільно-правових договорів.

Підприємства і організації громадських організацій інвалідів мають право застосовувати цю пільгу за наявності реєстрації у відповідному контролюючому органі, яка здійснюється на підставі поданої платником податків відповідної заяви про бажання отримати таку пільгу і позитивного рішення уповноваженого органу.

Закон від 14.08.2014 р. № 1654 - VII набуває чинності з дня, що йде за публікацією.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини