Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи повинні співпадати дати виготовлення алкогольних напоїв і тютюну з датами випуску акцизних марок?

18 вересня 2014, 10:30
1651
0
Реклама

У ГФСУ запитали, чи повинна дата виготовлення алкогольних напоїв і тютюнових виробів співпадати з датою випуску марок акцизного податку, і чи передбачена відповідальність за їх невідповідність.

Відповідь податківців була наступною: період виробництва алкогольних напоїв, що підлягають маркіровці, повинен співпадати з місяцем і роком випуску марок акцизного податку на такі напої.

Також період виробництва тютюнових виробів, що підлягають маркіровці, повинен співпадати з кварталом і роком випуску марок акцизного податку на такі вироби.

В той же час, місяць і рік випуску марок і дата розливу алкогольної продукції повинні відповідати періоду дії відповідної ставки акцизного податку на таку продукцію.

Також податківці нагадали, що за недотримання порядку маркіровки, продажі алкогольних напоїв і тютюнових виробів, порушення порядку сплати податку встановлена відповідальність.

Так, торгівля спиртом, імпорт або експорт або роздрібна торгівля алкогольними напоями або тютюновими виробами без ліцензії або без марок акцизного збору або з підробними марками цього збору тягне накладення штрафу від 850 до 3400 грн. з конфіскацією предметів торгівлі і виручки, отриманої від їх продажу.

Зберігання або транспортування алкогольних напоїв або тютюнових виробів, на яких немає належним чином розміщених марок акцизного збору, або з підробними або фальсифікованими марками акцизного збору посадовцями підприємств-виробників, імпортерів і продавців цих товарів тягне накладення штрафу від 850 до 3400 грн.

Крім того, у разі виробництва, зберігання, транспортування, реалізації фальсифікованих алкогольних напоїв або тютюнових виробів, алкогольних напоїв або тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка або з підробними марками акцизного податку до суб'єктів господарювання застосовується штраф у розмірі 200 % вартості товару, але не менше 17 000 грн.

З таким роз'ясненням ГФСУ можна ознайомитися в системах ЛІГА :ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини