Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які документи необхідно надати сім'ям загиблих учасників АТО для отримання відповідного статусу?

22 вересня 2014, 13:39
391
0
Реклама

Члени сімей військовослужбовців, загиблих (померлих) внаслідок поранення, контузії або каліцтва, отриманих під час участі в АТО, мають право на встановлення статусу особи, на яку поширюється дія Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

З питань встановлення такого статусу і видачі "Посвідчення члена сім'ї загиблого" слід звертатися в органи соціального захисту населення по місцю реєстрації. Перелік необхідних документів визначається рішеннями місцевих держадміністрацій.

Одночасно членам сімей загиблих учасників АТО доцільно представити документи, що підтверджують знаходження в зоні проведення і безпосередню участь загиблого (померлого) в контртерористичній операції і сам факт загибелі, а також документи, що встановлюють причинний зв'язок загибелі (смерті) з виконанням обов'язків військової служби (службових обов'язків), участю в контртерористичній операції.

Минсоцполитики звертає увагу, що до переліку необхідних документів може також застосовуватися перелік документів, визначений актами Уряду.

Лист Минсоцполитики від 19.09.2014 р.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини