Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Значних підстав для дестабілізації курсу гривни на сьогодні немає - Мінфін

24 вересня 2014, 12:55
203
0
Реклама

Таку заяву зробив Міністр фінансів Олександр Шлапак 23 вересня після наради за участю Президента України, Прем'єр-міністра, Глави НБУ і керівників банків I групи. На зустріч також були запрошені найбільші експортери і імпортери.

"Як наші товарні потоки, так і потоки капіталу говорять про те, що курс абсолютно нормально балансируется на рівні 13 грн. Усе інше, це бажання або застрахувати валютні риски, або, можливо, запрацювати на таких валютних спекуляціях", - пояснив Олександр Шлапак.

Як відмітив Міністр фінансів, спроби спекулювати на курсі гривни жорстко каратимуться з боку Нацбанку, а при необхідності, можливо, і правоохоронних органів.

"На сьогодні є певні внутрішні домовленості відповідного змісту курсу. Якщо хтось не стримає таких домовленостей, у Нацбанку є досить заходів дії на подібні комерційні банки, оскільки вони на сьогодні зривають ситуацію, в першу чергу, на своєму власному ринку. Адже курс за 15 - це подальше і фактично неконтрольований відтік депозитів з комерційних банків, а, отже, проблема, передусім, в самій банківській системі", - відмітив Міністр.

Олександр Шлапак також звернув увагу на те, що зараз починається основний вхід валюти від агроэкспортеров. І це разом з адміністративними заходами Нацбанку допоможе стабілізувати ситуацію. Чиновник переконаний, результат не змусить себе довго чекати.

Про це повідомляється на офіційному сайті Мінфіну.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини