Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СБУ застерігає: на електронні адреси платників податків розсилається шкідливе ПО

29 вересня 2014, 10:45
222
0
Реклама

Від імені ГФСУ з електронних поштових скриньок kabminonline@minrd.gov.ua, nalogs ki@minrd.gov.ua, nalogs@minrd.gov.ua і nalogs ua@minrd.gov.ua поширюються листи, які містять шкідливі віруси.

Встановлено, що ці електронні адреси не зареєстровані в ГФСУ, при цьому вони мають доменне ім'я, подібне до офіційних електронних адрес органів державної влади України.

Такі "замасковані" повідомлення з першого погляду мають актуальну для громадян інформацію про сплату податків на нерухоме майно. Для того, щоб спонукати одержувача відкрити прикріплений файл в листі містяться погрози можливих санкцій - подача судових позовів, накладення арешту на зарплатову або пенсійну карту, нарахування пені на суму заборгованості.

Фахівці СБУ застерігаютьщо в додатках до електронних листів існуюче шкідливе програмне забезпечення. При отриманні кореспонденції з цих e - mailов вірус вражає комп'ютерне устаткування і робить його підконтрольним зовнішній дії.

СБУ встановлює злочинців, які розсилали людям листа з комп'ютерними вірусами.

Про протиправних кибератаках громадяни можуть повідомити по безкоштовному номеру 0 800 501 482 або на електронний ящик callcenter@ssu.gov.ua.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини