Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 27 вересня в Криму діє вільна економічна зона

29 вересня 2014, 13:20
244
0
Реклама

27 вересня 2014 року набув чинності Закон України "Про створення вільної економічної зони "Крим" і про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України" від 12.08.2014 р. № 1636 - VII.

СЭЗ "Крим" вводиться на 10 повних календарних років з дня набуття чинності Закону.

На території СЭЗ "Крим" діє особливий правовий режим економічної діяльності фізичних і юридичних осіб, у тому числі особливий порядок застосування норм регуляторного, податкового і митного законодавства України, а також особливий режим внутрішньої і зовнішньої міграції фізичних осіб.

У рамках СЭЗ "Крим" створюється вільна митна зона, яка за своїм функціональним типом є одночасно вільною митною зоною комерційного, сервісного і промислового типу.

На території СЭЗ "Крим" не стягуються загальнодержавні податки і збори, визначені Податковим кодексом, і збір на обов'язкове державне пенсійне страхування.

Фізичні і юридичні особи, що мають податкову адресу на території СЭЗ "Крим", прирівнюються в цілях оподаткування до нерезидентів.

Фізособи, які мають податкову адресу на іншій території України, зобов'язані задекларувати об'єкти житлової нерухомості, що знаходяться у власності на території СЭЗ "Крим", з метою:

а) визначення загальної бази оподаткування на нерухомість;

б) отримання пільг по вказаному податку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини