Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оформити переміщення товарів через митний кордон СЭЗ "Крим": роз'яснення ГФСУ

30 вересня 2014, 13:50
282
0
Реклама

Податківці в листі від 26.09.2014 р. № 5626/7/99-99-24-01-06-17 розглянули особливості здійснення митних формальностей, пов'язаних з переміщенням товарів, транспортних засобів комерційного призначення через адміністративний кордон вільної економічної зони "Крим".

Зокрема, при переміщенні українських товарів з іншої території України на територію СЭЗ "Крим" для приміщення їх в митний режим вільної митної зони застосовується митна декларація типу "ТЕНЬК 24 ХХ", де ХХ - відповідний буквений код типу декларації згідно з Класифікатором типів декларацій і додатку 3 до вищезгаданого листа.

Також, при переміщенні товарів з території СЭЗ "Крим" по іншій території України з наступним їх вивезенням за межі іншої території України, застосовується ТД типу "ТЕНЬК 11 АА" (у встановлених законодавством випадках - за умови обов'язкового надання митним органам забезпечення сплати митних платежів).

Митний режим іноземних товарів, декларантом яких є резидент України з місцезнаходженням (місцем проживання) на іншій території України і які на дату набуття чинності Закону № 1636 - VII знаходяться на території СЭЗ "Крим", може бути змінений на митний режим вільної митної зони в установленому порядку.

Нагадаємо, 27 вересня 2014 року набув чинності Закон України "Про створення вільної економічної зони "Крим" і про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України" від 12.08.2014 р. № 1636 - VII.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини